top of page

Vrouwenvereniging St. Elisabeth

Ontstaan

De vrouwenvereniging is opgericht in 1948. De bond werd opgericht om de vrouwen als het ware uit huis te krijgen en meer wereldwijs te maken. Sinds het begin organiseren we leuke activiteiten en presentaties om mensen bij de tijd te blijven houden.

Informatie over de vereniging

De leden van de vrouwenvereniging komen een keer in de drie weken op donderdagavond samen voor een interessante lezing of presentatie, of om gezellig een potje te kienen. De lezingen variëren sterk van onderwerp. Binnenkort komt er bijvoorbeeld de lezing ‘Een enkeltje Venray’, die over psychiatrische hulp gaat. Een andere lezing betreft ergotherapie, Deze stelt mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Daarnaast wordt er ook een presentatie gegeven over de natuur in onze omgeving. Dit zijn slechts voorbeelden, maar er komen onderwerpen met voor ieder wat wils aan bod. Naast het reguliere programma met lezingen, worden er soms extra activiteiten gepland. Zo is er in 2018 een modeshow vanuit Mirjam’s georganiseerd. Ook worden er soms andere activiteiten gehouden, zoals bloemschikken, een kookcursus en lachyoga. Aan het eind van het jaar wordt samen feest gevierd op de feestavond en op de kerstavond.

Leden

Als we op donderdagavonden samenkomen, is het altijd even gezellig. Vrouwen van alle leeftijden komen bij ons samen. Verschillende leden hebben hechte vriendschap gevonden bij de vrouwenvereniging. Naast de georganiseerde activiteiten, gaan zij bijvoorbeeld vaker samen met de fiets er op uit. Er zijn op dit moment 30 leden actief bij de vrouwenvereniging, die € 27,50 contributie per jaar betalen.

Contactgegevens

We verwelkomen altijd graag nieuwe leden, maar u kunt gerust vrijblijvend eens een lezing komen bijwonen of meedoen met een andere activiteit!

Contactpersoon: Tilly Evers 0475-482516

bottom of page