top of page

Huiskamer en Huiskamer Plus

logo gemeenschapsbelangen sint joost.jpg

Het idee achter de huiskamerprojecten

In de Huiskamers kunt u terecht voor een gezellige middag om ouderen te ontmoeten, onder het genot van een kopje koffie. U bent van harte welkom om er te komen kletsen, kaarten, creatief bezig zijn of gezelschapsspellen te doen.

 

Huiskamer in Sint Joost

In Sint Joost is de Huiskamer nog niet helemaal van de grond gekomen. Dit zal echter opgepakt worden in 2019. U kunt iedere dinsdag, donderdag en vrijdag binnen komen vanaf 14:00 tot 17:00 uur. Als u hier interesse in heeft en meer informatie wilt of een handje wilt helpen, kunt u gerust in ’t Patronaat binnenlopen.

Huiskamer Plus

De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat inwoners gebruik kunnen maken van zorgvoorzieningen dichtbij huis, zoals de Huiskamer Plusprojecten.

 

De Huiskamer Plus is bedoeld voor inwoners die behoefte hebben aan dagbesteding. Dit gebeurt onder professionele begeleiding. De activiteiten zijn gericht op het voorkomen van verdere psychische of lichamelijke achteruitgang maar er zijn ook activiteiten zoals muziek luisteren, krant lezen (voorlezen), gezelschapsspellen spelen en nog veel meer. Voor persoonlijke verzorging, fysiotherapie of bloedprikken kan de zorgorganisatie naar de Huiskamer Plus komen. Daarnaast wordt een warme maaltijd aangeboden.

 

Voor deelname aan de Huiskamer Plus wordt via een toets gekeken of er sprake is van een licht lichamelijk en/of psychisch onvermogen, zodat de cliënt niet geholpen kan worden met beschikbare voorliggende voorzieningen zoals het reguliere Huiskamerproject. Het uitgangspunt is dat de deelnemer zelfstandig naar de Huiskamer Plus kan komen of zelf vervoer kan regelen via CVV, Omnibuzz of via de Wensauto’s. Deelnemers betalen zelf een kleine bijdrage van € 4,00 om deels de activiteiten, een kopje koffie of thee en een warme maaltijd te bekostigen. De rest van de kosten draagt de gemeente. De Huiskamer Plus Sint Joost is 50 weken per jaar, iedere dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.30 tot 16.30 uur geopend in ’t Patronaat.

 

Meer informatie?

Voor meer informatie over de Huiskamer Plus Sint Joost kunt u contact opnemen met Renate Parren: 06-17322960 huiskamersintjoost@gmail.com

31945798_1809965675736988_1032288552005664768_n.jpg
bottom of page