top of page

Speeltuin De Speelkoel

Wie zijn wij?

Vanaf 1994 heeft Sint Joost een geweldig mooie speeltuin, destijds in zijn geheel door vrijwilligers gerealiseerd en in de loop der jaren steeds opnieuw opgewaardeerd en goed onderhouden. Niet alleen uit Sint Joost, maar ook uit de verre omtrek weten bezoekers onze speeltuin te vinden. Vorig jaar is de speeltuin geheel gerenoveerd in samenhang met de aanleg van het Belevingspark De Wei.

Het is ook voor groot en klein heerlijk om te spelen, ook goed toegankelijk en bespeelbaar voor kinderen met een beperking. In ‘De Wei’ die aan de speeltuin grenst is een crossbaan en een verhard voetbalpleintje. Dit maakt het spelen extra leuk. Er zijn meerder zitgelegenheden, ook als het terras niet open is. De speeltuin is altijd vrij toegankelijk.

De openingstijden van het servicegebouw en terras

De openingstijden van het servicegebouw, toiletten en terras, behoudens slechtweer, zijn vanaf april tot en met september als volgt:

Woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur en op zondag van14.00 tot 17.00 uur.

In de meivakantie en de zomervakantie van de basisschool in St. Joost is het servicegebouw dagelijks (behalve op zaterdag) geopend van 13.00 tot 17.00uur. Op Koningsdag, Moederdag, Hemelvaartsdag, 1een 2epinksterdag en Vaderdag is het servicegebouw gesloten. Het servicegebouw wordt(uitzonderingen daargelaten) bemand door 2 personen, waarvan minimaal één persoon 18 jaar of ouder is.

 

Het kernteam informeert actief via facebook de openingstijden van het servicegebouw. Jammer genoeg zijn er niet voldoende vrijwilligers om het servicegebouw altijd te kunnen openen op de voorgenomen dagen. Tijdig wordt via facebook bekend gemaakt als het servicegebouw als gevolg van onvoldoende vrijwilligers is gesloten. We blijven actief werven voor vrijwilligers.

 

Aanvullend staan er elk jaar een aantal extra activiteiten, zoals de donateurs actie en NL Doet. Het 25 jarig jubileum hebben we wederom doorgeschoven als gevolg van de regelgeving Corona. We hopen in 2022 alsnog een aantal leuke activiteiten te kunnen organiseren in het kader van het jubileum.

 

De activiteiten worden bekendgemaakt via ’t Klökske, facebook en de websitewww.sintjoas.nl

Er zijn mogelijkheden voor kinderfeestjes en schooluitjes. Reserveren via Facebook of Linda Bierens.

Onderhoud

Voor het onderhoud van de speeltuin is een team van vrijwilligers actief, dat met regelmaat de handen uit mouwen steekt om de speeltuin veilig te houden en er picobello uit te laten zien. Er worden regelmatig klussendagen georganiseerd, waarbij het onderhoud van speeltoestellen, gebouw alsmede groenvoorziening e.d. wordt opgepakt. Het resultaat is dan ook een goed verzorgde speeltuin. In 2022 zullen we alsnog activiteitengaan organiseren in het kader van 25 jaar jubileum.

Voor meer informatie of het aanbieden van een handje hulp kun je terecht bij Leon Verkoulen, 06-22903407 of leon.verkoulen@rhdhv.com

Belevingspark

Vrijwilligers van de speeltuin vormenmede deel van de werkgroep “De Wei” waarin Gemeente Echt-Susteren, Stg.Gemeenschapsbelangen, Stg.Jeugdwerk, Stg. Speelvoorziening,Basisschool Maria Goretti en omwonenden samen de zakendoorspreken en afspraken maken rondom het belevingspark

De speeltuin en het jeugdwerkpresenteren gezamenlijk hun activiteiten via ’t Klökske. Dit in plaats van de infokrant daar het huidige Klökske in full color een zeer breed draagvlak heeft, huis-aan-huis wordt bezorgd en digitaal beschikbaar vooriedereen

  • Facebook
Logo speelkoel.jpg
bottom of page