top of page

Toneelvereniging Ons Genoegen '84 

Ontstaan

De toneelvereniging is in 1984 heropgericht. De oorspronkelijke Vereniging Ons Genoegen bestond al voor de tweede wereldoorlog. Het idee om weer een toneelvereniging op te richten is ontstaan tijdens de festiviteiten, o.a. een historische optocht, voor het inzamelen van geld voor de klokken in de kerktoren. Dat gebeurde naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van onze huidige kerk.

Informatie over de vereniging

De vereniging heeft tot doel de bezoekers een leuke avond te bezorgen waarbij men de beslommeringen van alledag kan vergeten. De voorstellingen, in principe een klucht, zijn in het Limburgs dialect. Dit om het Limburgs te promoten en in stand te houden.

Vanaf de eerste woensdag in april tot half november is elke woensdagavond in ’t Patronaat repetitie. De repetities staan onder leiding van een regisseur. Medio november verzorgt men in St. Joost een drietal voorstellingen. Daarnaast worden er nog een vijftal voorstellingen buiten St. Joost verzorgd.

 

Leden

In het begin kwamen de leden nagenoeg allemaal uit St. Joost, maar in de loop der jaren zijn er ook van leden van buiten St. Joost. Het ledenaantal is vrij stabiel circa 30 personen, een kleine vereniging in St. Joost maar een grote vereniging binnen de toneelwereld. Binnen de vereniging hebben we speelsters/spelers, mensen van licht en geluid, en decorbouwers. Het decor wordt door de mensen zelf gemaakt. Eveneens hebben we ook twee grimeurs en een kapster tijdens de uitvoeringen ter beschikking. Diegenen die belangstelling hebben kunnen rustig eens een woensdagavond in ’t Patronaat binnen komen.

 

Contactpersoon

Contactpersoon is Hans Steskens,

Littersven 15, 6102 CG Echt

Telefoon 0475-485445

  • Facebook
Logo Toneelvereniging Ons Genoegen.jpg
bottom of page