top of page

Buurtpreventie

Whatsapp Buurtpreventie.jpg

Buurtpreventieteam

Het buurtpreventieteam draagt samen met de gemeente Echt-Susteren en Politie bij aan de veiligheid in Sint Joost. Daarvoor is periodiek overleg met beide partijen en worden zo nodig samen informatieavonden voor de inwoners van Sint Joost georganiseerd. Een belangrijke en gebleken doelmatige activiteit is de BuurtWhatsApp

Team:

Jos Savelkoul (coördinator), Frank Kramer, Hans Beckers, Han Wolf, René Simons en Henk Claessen

Contact: buurtpreventie@sintjoas.nl

BuurtWhatsApp

Sinds jaar en dag de tijd dat we te maken krijgen met ongewenste bezoekers in het dorp, die hun slag willen slaan met andermans eigendommen. Om elkaar te waarschuwen voor ongure types of samen bij te dragen aan een heterdaad is de BuurtWhatsApp (BWA) een goed hulpmiddel. Voor iedereen die deelneemt aan deze BuurtWhatsApp of overweegt om eraan deel te gaan nemen, geven wij hierbij enige informatie. We werken al geruime tijd met de BWA en we mogen stellen dat er mooie resultaten mee zijn geboekt. Ook groeit het aantal deelnemers nog steeds; inmiddels zo’n 118! Aan het bestaansrecht hoeven we dus niet meer te twijfelen.

Enkele aandachtspuntjes om de app goed te kunnen laten functioneren:

  • Er nemen 118 personen in de BWA; realiseer je dat jouw geplaatst bericht bij al die 118 mensen binnenkomt!

  • De BWA is bedoeld om ons dorp veiliger te maken; gebruik hem ook alleen daarvoor!

  • Alhoewel de BWA in 1e instantie niet is bedoeld voor een vermist huisdier, hebben wij er geen moeite mee dat dit in één app wordt gemeld; 236 ogen zien immers meer dat 2! Neem kennis van dit bericht en reageer als je iets hebt gezien in een PERSOONLIJK bericht naar degene die het heeft geplaatst. Verdere berichten zijn niet nodig!

  • Gebruik de app alleen voor noodzakelijke feitelijke meldingen, die echt kunnen bijdragen tot de oplossing van een probleem. Goedbedoelde meldingen als ‘goed gedaan’, duimpjes, ‘mee eens’, en ik heb niets gezien’ voegen niets toe en wekken vaak irritatie op. Dat geldt ook voor grappig bedoelde opmerkingen.

  • Openlijke feedback geven op iemands ‘verkeerd’ gebruik van de BWA is niet nodig! Vertrouw erop dat wij dit als team doen in een PERSOONLIJK bericht aan de betrokkene!

  • Heb je nog vragen, suggesties en/of ideeën? Dan kun je die mailen aan buurtpreventie@sintjoas.nl. Op dit mailadres kun je je ook aanmelden voor de BWA

  • Af en toe organiseert het Buurtpreventieteam een evaluatieavond samen met de gemeente en Politie. De uitnodiging volgt via de diverse media en deze BWA. • Wil je mensen uit je omgeving uitnodigen om ook te gaan deelnemen aan de BWA, leg hen dan op voorhand uit waarom onze BWA zo goed werkt.

bottom of page