top of page

Voetbalvereniging St. Joost

Ontstaan

De oprichting van de voetbalvereniging vond plaats op 10 mei 1941. Door de Tweede Wereldoorlog werd een tijdlang niet gevoetbald. In 1946 werden de activiteiten weer met hernieuwde moed opgestart.

Aanvankelijk telde de voetbalvereniging 32 leden. De competitie van 1941/1942 werd gestart met 2 elftallen. Het eerste elftal werd in het eerste jaar direct ongeslagen kampioen!

De sportieve successen volgden dus al snel. De kersverse vereniging wisselde ook al nog snel van accommodatie, aangezien de oorspronkelijke accommodatie “t Breukske” qua afmetingen niet voldeed aan de eisen van de voetbalbond.

Het nieuwe veld werd in overleg met de bewoners van “Schrevenhof” al snel gerealiseerd. (Dit is op de plaats waar zich nu nog het trainingsveld bevindt).

Uiteindelijk groeide de vereniging naar bijna 200 leden en nam enige tijd met 4 elftallen deel aan de competitie

Algemene informatie

Voetbalvereniging St. Joost heeft sinds haar oprichting natuurlijk vele hoogtepunten, maar ook dieptepunten gekend. Bij velen zullen de gevierde kampioenschappen nog scherp op het netvlies staan. De bittere nederlagen en degradaties zullen iets sneller vergeten zijn. Uiteindelijk is de voetbalvereniging erin geslaagd een niet meer weg te denken plaats te verwerven binnen de St. Jooster gemeenschap. Ze geniet in de wijde omstreken een goede reputatie.

In al deze jaren hebben we enkele jubilea groots gevierd zoals de jubilarissen met 50 jaar lidmaatschap in 1991 en 75 jaar lidmaatschap in 2016. Ôs Clubke is niet alleen qua leden gegroeid, maar ook de accommodatie is door de noeste arbeid van de vele vrijwilligers enorm verbeterd. We krijgen dan ook elk jaar weer complimenten van de bezoekende verenigingen dat zowel de gebouwen als de velden piekfijn in orde zijn. Daarnaast maakt ook Schutterij St. Joris sinds kort gebruik van Sportpark ‘Tussen de Berken’ voor hun schietoefeningen.

Ook de gezelligheid en het kameraadschap bij R.K.V.V. St. Joost is in de wijde omtrek bekend. Zelfs als de sportieve successen uitblijven, blijft het vaak tot in de late uurtjes gezellig in de kantine. De trainingsavonden op dinsdag en donderdag worden dan ook niet enkel door de actieve beoefenaars van de edele balsport bezocht. Ze kent misschien evenveel bezoekers die de verrichtingen van de balvirtuozen vanuit de kantine, achter een goed getapt biertje gadeslaan.

Om dit in stand te kunnen houden, offeren vele vrijwilligers een groot gedeelte van hun beschikbare vrije tijd op. Zelfs in de huidige tijd en maatschappij, waar vrije tijd schaarser lijkt te worden, en de inzet van vrijwilligers niet vanzelfsprekend is, blijft de vereniging leunen en vertrouwen op de hulp van velen uit de St. Jooster gemeenschap

Onder het motto “Vele handen maken licht werk” willen we hierbij nogmaals een oproep doen op mensen om een steentje bij te dragen.

 

Elk jaar organiseert V.V. St. Joost diverse activiteiten

In het voorjaar hebben wij een zeer gewaardeerde potgrond actie. Tijdens de Tour de France wordt de Tour de France-toto georganiseerd. De deelnemers komen inmiddels uit alle windstreken. Er wordt door enkele fanatiekelingen het gehele jaar reikhalzend uitgekeken naar deze activiteit. Het hele wielerseizoen worden de kanshebbers en outsiders aandachtig gevolgd om voorbereid te zijn.

Natuurlijk wordt elke eerste zaterdag de Sint Jooster trimloop georganiseerd. In 2019 is de 416e (!) editie van start gegaan. Ter afsluiting van het seizoen wordt ook nog jaarlijks het mixvoetbaltoernooi georganiseerd, alwaar de eigen leden, in gemengde teams, elkaar op een sportieve manier bestrijden om vervolgens gezamenlijk de 3e helft te spelen.

Daarnaast wordt in samenwerking met de koersbalvereniging jaarlijks het koersbaltoernooi gehouden. Ook dit evenement wordt elk jaar in groten getale bezocht. Het moge duidelijk zijn dat de leden van de voetbalvereniging zeker niet stil zitten! Op dit moment neemt de voetbalvereniging met 2 elftallen deel aan de competitie.

 

Damesvoetbal

Sinds 2017 mogen wij met trots berichten dat we een damesteam hebben, die gestart zijn in 7 tegen 7-competitie, die op de vrijdagavond gespeeld wordt. Net als bij de oprichting van het eerste herenelftal in 1941 wisten ook de dames in hun eerste seizoen ongeslagen kampioen te worden!

Veteranenvoetbal

Daarnaast nemen onze “oudjes” deel aan de 7 tegen 7 35+ competitie. Deze wedstrijden worden één keer per 3 weken op de vrijdagavond afgewerkt. Ook vandaag de dag is Voetbalvereniging St. Joost dus nog springlevend en een bruisend middelpunt in de hechte St. Jooster gemeenschap.

 

Contact

Heb je interesse? Kom gerust eens vrijblijvend kijken bij een van onze activiteiten of bij een thuiswedstrijd op ons Sportpark “Tussen de Berken”. Natuurlijk kun je onze verrichtingen ook volgen via of via onze Facebookpagina VV St. Joost.

Op onze website vind je ook de contactgegevens, van onder andere, de bestuursleden.

  • Facebook
Logo VVS.jpg
bottom of page