top of page

't Patronaat

't Patronaat is hét middelpunt van de gemeenschap St. Joost. Naast familie- en bedrijfsfeestjes, vergaderingen en informatieavonden worden er ook regelmatig activiteiten georganiseerd door cultureel-maatschappelijke verenigingen en organisaties.

Stichting 't Patronaat heeft als doel het beheren en/of exploiteren van het gemeenschapshuis 't Patronaat in St. Joost.

Reserveringen en informatie

Beheerder:  Adrie Rohs / 06-30626920 / beheerder@patronaatsintjoas.nl

Bestuur 

Voorzitter: Henk Claessen

Secretaris: Hans Beckers / info@patronaatsintjoas.nl

Penningmeester: Harrie Linssen / penningmeester@patronaatsintjoas.nl

2e penningmeester: Frank Kramer

Beheerder: Adrie Rohs / beheerder@patronaatsintjoas.nl

Bestuurslid algemeen:

Ton Vos

José van Buggenum

André Ruijten

Aart Tempelman

Bart Claessen

Geschiedenis

Gemeenschapshuis ’t Patronaat is voorlopig toch nog met stip de grootste trots van Sint Joost. Samen met alle gebruikers hebben we met tal van vrijwilligers de schouders onder dit immense project gezet. Hierbij hebben we constructief samengewerkt met de gemeente Echt-Susteren en mede-eigenaar Woongoed 2-Duizend (tegenwoordig Nester). Nog steeds krijgen we vanuit de buitenwacht veel lof toegezwaaid over ons mooie gebouw. Een gebouw dat mede door de betrokkenheid en medeverantwoordelijkheid van de gebruikers volledig aansluit op hun activiteiten. Daarbij zorgt het gekozen beheerconcept (“we doen het samen!”) voor een gezonde exploitatie, waarmee de toekomst is zeker gesteld en de kosten voor de gebruikers laag blijven. En dan nog het verdienmodel ten gunste van de gebruikers, waardoor ongeveer de helft van de winst op de verkochte consumpties in de verenigingskas vloeit. En ook de bezoekers zijn spekkoper, want zij kopen voor € 2,20 hun pilsje of glaasje fris! Op de momenten dat onze vaste gebruikers het gebouw niet claimen is het ook beschikbaar voor andere maatschappelijke organisaties. Inwoners van Sint Joost hebben zelfs de mogelijkheid om er hun particuliere feestje te houden.

Foto's van de verbouwing:

Sint Joas Broesj

Sint Joas Broesj vormt een paraplu voor nieuwe activiteiten. Voor nieuwe innovatieve activiteiten is 500 euro per activiteit beschikbaar.

 

​Het team bestaat uit: Annie Baaten, Hans Beckers, Mietsie Bloemer, Henk Claessen, Wil Hodzelmans, Elise Palmen, Renate Parren, Adrie Rohs en Frans Thoolen.

 

Contactpersoon/coördinator: [vacature] 

Activiteiten
bottom of page