top of page

Wensauto

logo-LES.png

In de gemeente Echt – Susteren rijden van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur twee Wensauto’s die er zijn voor inwoners die niet over eigen vervoer beschikken, niet van eigen vervoer gebruik kunnen maken, het reizen met de bus te moeilijk vinden of afhankelijk zijn van vervoer door kinderen, buren of vrienden.

 

Waar kan ik met de Wensauto naar toe en wat kost het?

Er zijn drie mogelijkheden:

  • Ritten binnen gemeente Echt-Susteren – € 1,50 p.p. voor enkele rit – alle bestemmingen;

  • Ritten van Echt-Susteren naar Montfort, Maasbracht, Brachterbeek, Buchten, Born Holtum, Stevensweert, Ohé en Laak of Maaseik - € 3,00 p.p. voor enkele rit. Alleen voor medische, therapeutische en lichaamsverzorgende bestemmingen, verzorgingshuizen, crematoria, kerken, begraafplaatsen, familiebezoek en samen eten.

  • Ritten naar de ziekenhuizen in Sittard/Geleen, Roermond en Maaseik - € 4,50 p.p. voor enkele rit

U wordt thuis opgehaald en naar uw bestemming of indien gewenst naar het station/de bushalte gebracht. Wel gelden de volgende regels:

  • 50-plussers naar medische bestemmingen genieten bij drukte voorrang.

  • Reizigers moeten zelfstandig kunnen in- en uitstappen.

  • Een rollator is geen bezwaar – maximaal 2 per rit.

  • Rolstoelen of scootmobielen mogen wij echter niet vervoeren. Dat doet Omnibuzz.

 

Reserveren

Op werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur kunt u uw rit voor de volgende werkdag reserveren via het telefoonnummers 0475 – 227199.

Let op: maandagen en de dagen na een feestdag tijdig reserveren!

 

Meer informatie

Allerlei informatie kunt u vinden op onze website via www.st-les.nl of stel uw vraag via info@st-les.nl. De planner beantwoordt ook graag uw vragen. (Via reserveernummer bereikbaar)

Chauffeurs gezocht!

De Wensauto-organisatie Echt-Susteren verzorgt met twee Wensauto’s vervoer voor minder mobiele inwoners van Echt-Susteren. Daarmee draagt zij onder meer bij aan het oplossen van het probleem dat ouderen in onze vergrijzende gemeente vereenzamen. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers en wordt aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), waardoor mensen met een UWV-uitkering ook vrijwilligerswerk kunnen verrichten. Er is nog behoefte aan chauffeurs die iets willen betekenen voor hun minder mobiele medemens en deel uit willen maken van een enthousiast team vrijwilligers.

Spreekt het voorafgaande je aan, stuur ons dan een e-mailbericht via secretaris@st-les.nl. Zij laten u dan kennis maken met onze organisatie zodat u een gefundeerd besluit kunt nemen of de functie van ‘chauffeur Wensauto’ echt iets voor je is

bottom of page